Párkapcsolati témák egy helyen!

Mi számít megcsalásnak?

2015. július 03. 15:19 - Dóriszerint

Egy boldog párkapcsolatot mindig megmérgez a bizonytalanság: vajon elég vagyok-e a páromnak, nem-e találkozgat mással a hátam mögött, vajon megcsal? Ezek a gondolatok felvetnek egy jogos kérdést, hogy mégis kinek mi számít megcsalásnak.

Ebben a kérdésben a vélemények szinte emberenként eltérnek, annyi azonban biztos, hogy a testi kontaktus sokak egyöntetű véleménye szerint a másik elárulása.

Sokan vérszemet kapnak azt látva, hogy párjuk egy harmadikat simogat vagy ölelget, amit gyakran csak így reagál le a társ: na és, nem feküdtem le vele! Itt vetődik fel a kérdés, hogy mikor kezdődik a megcsalás. Egy szexuális kapcsolat egyértelműen a kapcsolat végét jelenti, de mi a helyzet a flörttel, az öleléssel, vagy csak a puszta gondolatokkal?

parkapcs3.JPG

Dobd fel a szexuális életedet és látogass el szexshopunkba.

Sokan úgy tartják, hogy egy nő esetében a megcsalás nem a szexszel kezdődik, hanem magával a gondolat felmerülésével. Azzal, hogy egy másik férfi jár folyamatosan a fejében, vele osztja meg az érzelmeit, és elkezdi kialakulni az érzelmi kötődés.

Ha eddig eljut a kapcsolat, akkor valószínű, hogy az nem működik jól, hiszen egy harmonikus párkapcsolatban nem jön képbe egy harmadik – ennek általában mindig az az oka, hogy valamit nem kap meg a másik fél. Ez lehet szex, vagy a törődés, és a megértés hiánya.

Egy ártatlannak tűnő flörtön kapni a párunkat több mint kellemetlen. A nők hajlamosak kutatni a másik telefonjában, e-mailjeiben, facebookjában, és nem ritka az az eset, hogy ez a történet ajtócsapkodással végződik, mert a férfi lájkolta egy másik nő képét, vagy egy ellenkező neművel beszélget.

Ez leginkább az önbizalom hiánya és a túlzott féltékenység miatt mérgesedik el. Mindezek még nem számítanak megcsalásnak, csak annyit jelent: a férfinak van egy ellenkező nemű gyerekkori barátja, vagy éppen kellemesnek találta az adott képet. Sajnos megváltoztatni nem lehet az ősi ösztönt, és attól még hogy hűséget esküdött a férfi, nem vakságot: amíg nem lendül akcióba, felesleges hozzávágni a fejéhez.

Kényes terület annak a kérdése, hogy a partner mellett mennyire van szükség önkielégítésre, esetleg akár szexjátékszerek használatára, mindezeket persze eltitkolva a párunk elöl. Sokaknak rendkívül rosszul esik, ha megtudják kedvesükről, hogy ilyenekkel él.

Az önkielégítés a férfiak esetében természetes dolog, nagy hányaduknál még akkor is, ha barátnője van az illetőnek. Az eltérő étvágy, a nem megfelelő mennyiségű szeretkezés, de csak szimplán a kedv is lehet a magyarázat rá. Ezeket mind a párunkkal kell tisztáznunk, és őszintén rákérdezni arra, hogy milyen dolgokat hiányol mind a szexuális, mind az érzelmi életéből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr987593620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása