Párkapcsolati témák egy helyen!

Az szerelmeskedés jótékony hatásai

2015. július 03. 15:15 - Dóriszerint

A gyakori szerelmeskedés nem csak azért jó, mert boldogságérzetet okoz, hanem mert hosszútávon erősíti a szervezetet, és bizonyítottan rengeteg pozitív hatása van a testedre – emellett az önbizalmadat is növeli, és ellenállhatatlan lesz tőle a kisugárzásod.

Csökkenti a stresszt

Az egyik leggyakrabban hangoztatott előny, hogy a szex csökkenti a stresszt, ami egyben az egyik leghasznosabb hozománya is. Mai rohanó világunkban az egyik legártalmasabb dolog ugyanis az idegeskedés, bár ezt közvetlenül nem érzékeljük a bőrünkön, hosszútávon viszont szellemi és testi kimerültséget, betegséget, depressziót képes előidézni. A szex megvédi az agyat a stresszhormonok káros hatásaitól is, és a felszabaduló endorfinnak köszönhetően javítja a kedvet.

parkapcs2.JPG

Dobd fel a szexuális életedet és látogass el szexshopunkba.

Jobb egészség

Egy Nagy-Britanniában végzett kutatás szerint a szívbetegségek kockázatát csökkenti a szexuális élet még nagyobb intenzitása. Ezen kívül jótékonyan hat a vérnyomásra, és az izomtónusra is. Az orgazmuskor felszabaduló oxitocin csökkenti a vérnyomást, és javítja az emésztést. Egy kiadós szex alatt számos élettani hatás megy végbe, amelyek felérnek egy kardió edzéssel is: segít az erőnlét fenntartásában és a szív edzésében.

Lelki elégedettség, önbizalom

A kielégítő szexuális élet jó közérzetet okoz és elégedettséggel tölt el. A felszabaduló endorfin miatt boldogságot érzünk, ha ez egy szeretett partner társaságában történik, a hatás többszörös. A szerelmes kapcsolat csökkenti az egyedüllét és a depresszió esélyét, a szex erősíti a társhoz való kötődést.

Hormontermelés

A libidó egyensúlyához tesztoszteronra és ösztrogénra van szükségünk, ezek szintje pedig szex során megemelkedik. Épp ennek köszönhető, hogy ördögi körbe kerül az, aki kevesebbet szexszel, hiszen az együttlétek gyakorisága így hatással van a szexuális étvágyra is. Akinek többször van része együttlétben, annak a kedve is gyakrabban megjön hozzá. Ez akkor még hatásosabb, ha az aktust kiadós előjáték előzi meg, a tudósok nem győzik hangsúlyozni az előjáték fontosságát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr757593604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása